Beställningar

This page will be written in swedish because at the moment I only do commissions for those who lives in Sweden.

Jag gör enskilda porträttbeställningar, för tillfället enbart till personer som jag känner och i mån av tid.

Tillvägagångssätt och kvalitet

Porträttet gör jag i olika mix media-metoder utifrån vad som passar för motivet. Jag använder akvarell, färgpennor och tusch eftersom dessa medium passar bra för att göra detaljerade porträtt. Innan vi bestämmer hur porträttet ska göras föreslår jag vilket medium som passar bäst och kan visa exempelbilder för att du ska få en idé om stil och utformning. Oftast använder jag en kombination av olika media för att uppnå bäst resultat. Alla material jag använder är av konstnärskvalitet och porträttet kommer vara arkivbeständigt och ljusfast.

Referensfoto

Du kan skicka fotot på djuret / personen till mig, eller så kan jag fota djuret eller personen som ska porträtteras i mån av tid. Fotot behöver vara skarpt och ansiktet behöver fylla åtminstone en fjärdedel av bilden (i A5) för att det ska vara möjligt att göra ett detaljerat porträtt. Om du vill ha med fler djur eller personer i samma porträtt är det viktigt att ljuset är ungefär lika och kommer från samma håll. Normalt sett brukar det bli bättre att istället göra ett porträtt per djur/person (om de inte är med i samma foto från början). Ta gärna bilden utomhus i dagsljus för att få bäst färgåtergivning och skärpa. Jag kommer avböja att göra porträttet om bilden inte har tillräckligt hög kvalitet eller om kombination av två bilder helt enkelt inte alls kommer bli bra. Det är viktigt för mig att få lämna över ett porträtt som har tillräckligt hög kvalitet.

Tidsram

Ett porträtt tar ungefär 6 veckor att göra eftersom jag gör det här på min fritid så var ute i god tid om porträttet är tänkt som present eller liknande.

Prislista porträtt

A5 (1 motiv): 500 sek (+100 för varje extra motiv)

A4 (1 motiv): 800 sek (+200 för varje extra motiv)

A3 (1 motiv): 1300 sek (+300 för varje extra motiv)

Fotografering: 100 sek

Prislistan är enbart en guide och självklart kan jag även göra porträtt i andra storlekar och format. Betalningen görs när porträttet är färdigt.

Alla porträtt levereras med färdigfäst passepartout. Jag informerar om vilken ramstorlek som passar och rekommenderar att man väljer en ram som har UV-skydd för att porträttet inte ska blekna med tiden. BGA fotocenter har prisvärda ramar i olika utföranden och de levererar i hela Sverige.